*Best View in Google Chrome.

Bio-essence Bird's Nest

Hola babe.  Assalamualaikum.. 


Entry kali ni, I nak kongsi pasal skincare. I nak guna bird's nest ni dah 3 months. Em, I guna bird's nest ni sebab berkesan tau. Sebab sebelum ni, I guna SF Beauty. Yes, memang berkesan sangat. Kulit I dull skin with uneven skin tau. Then, bila guna SF tu. Wow lah! 2tahun jugak I pakai SF tu. Cuma dull skin memang takde dah. Uneven skin tetap tak berubah. Sebab tu I cari skincare lain. Apa apa sekali pon, semua depends on skin kita kan.


Ok, sambung.. Bird's Nest! Sangat best. Muka I dry skin. Memang muka I dah moist sangat. Texture product ni pon best. tak melekit and paling best, terus meresap! LOVE IT! Packaging dia pon menarik. Yellow gold gitu. And and and aannddd, sangat wangi babe. Love,love,love,love! Bird's Nest ni agak pricey lah. BUT! tahan lama. Ni, I dah guna 3months. Separuh pon tak sampai lagi tau. I rasa tahan setahun lah kot. Tapi ikut jugak method of use kan. Macam I memang sangat jimat lah. hehe.


I guna 1set Bird's Nest. Cara guna utk siang hari:
 1. Cleanser
 2. Nutri-Collagen & Whitening Advancer
 3. Essence
 4. Capsulated Essence-in-cream 

Untuk malam I guna:
 1. Cleanser
 2. Nutri-Collagen & Whitening Advancer
 3. Bouncy Overnight Mask


Untuk Nutri-Collagen & Whitening Advancer. Tiap kali lepas guna cleanser, I guna kan Advancer ni. Advancer ni macam toner + moisturizer. Wangi lah. hehe. Ha, utk yang ni.. I ada tengok dekat youtube.com. Depa ada mix kan Advancer dengan 24k Bio-Gold (Gold Water). And, takde perkataan lain. BEST! Cara pakai, you just amik 2 titik saja and then sapu rasa tapak tangan and terus dap dap kat muka. Andddd, taraa! muka glowing kan :D

Act, you tak payah Essence pon takpe. You pakai Capsulated Essence-in-cream ni saja pon dah okay. Nma pon Essence-in-cream. Hehe. Pasl texture, sangat lembut and tak melekit. Terus meresap ke kulit lah.

**************************

tahu wet n wild coverall


0 blabbling:

All Right Reserved by NurShaheera Rosli. Enjoy!