*Best View in Google Chrome.

Berkesan dan Yay

Hola babe. Hola babe. Assalamualaikum semua.

Lama betul tinggal blog. Busy betul dengan study. Biasalah kot, student life. Btw uolls, iolls dah masuk degree tau. I dapat degree in Statistics. Yeeee! Statistics lagi. Dah konvo unntuk diploma. Tak ingat berapa haribulan. Tapi bulan May. Alhamdulillah! tapi i grad dengan satu star saja under UiTM. hehe. And, deg i dekat UiTM Seremban 3. okay, stop!
So, entry harini. I nak share dengan uolls pasal products and supplement yang I guna dan BERKESAN! hehe. Siapa tak seronok bila berkesan kan. Suka nyaaaaaa! Act, I agak segan nak share pasal ni tapi orang kata sharing i caring. I buang jejauh segan I. Hehehe. Okay, I buat dalam list lah ye.

1. SF Beauty Skin Care

Nak cerita, kulit I sangat sangat kusam dan gelap. Beza betul warna kulit muka dengan kulit badan kaki tangan etc. Hahahaha. Masa sekolah rendah, I aktif. selalu kena panas. Kulit I memang tak boleh langsung kena panas. Terus tukar gelap. Anddddddd, paling sedih.. Ada kawan adik I penah cakap "Hey, tengok india tu pakai tudung!" Sorry. Tapi serius, tu budak tu yang cakap. Family i semua gelak kan I, I pon gelak jugak lah. hehehe. Fikir balik, memang kelakar tau. Tapi kan.. Siapa tak terasa weh. Kan. Masuk alam university, ada bank sendiri kan. So, I berjinak jinak dengan ig shop. Then, I ada friend dengan akak nih dalam FB. I tak ingat nama dia apa. Dia lah yang kenal kan dengan SF Beauty ni. Mula mula aku takot jugak nak try. Sebab ada tak ori lah apa. bahaya! Lagi satu, I fikir pasal harga. Mahal kot. satu set product tuh RM90. masa tuh. Tahun 2012. Now, I beli RM86/set inc postage. Dekat ig @sfbeautyhouse by kak fatihah nasuha. Dah 2 tahun I pkai. Alhamdulillah! Kulit muka dan kulit badan sama warna dah. Masa first time pakai, dalam 1 bulan. dah nampak kesan tau. Ramai tegur. Maklong I siap kata, "Kaklong tukar kulit eh?" Hehehehehe. Makteh, "Kaklong pakai apa? Jadi cantik loni?" Woi, senyum lebar lah. Bersyukur sangat! 

2. Supplement: Satin Skinz Premier

I baru ja amik supplement nih. Baru 1 month. dah nampak improvement. Act, I amik supplement ni sebab kesihatan dalaman macam resdung. dan sebab blackhead and whitehead. Dan nak jadi glowing. Hahaha. Btw, I fedup gila dgn blackhead whitehead atas hidung. Ugh! And, I dah stop pakai SF Beauty. Act, bukan stop sepenuhnya. I KURANGKAN PAKAI. Sebab, takde sebab. saja ja. Hehehe. Rasanya cukup dengan satu supplement ni ja. TAPI! kalau nak betul betul berkesan bila amik supplemet, kena displin sangat sangat pasal 8 gelas air masak sehari. Bagi sesiapa yang sebelum ni kurang banyak minum air, just like me. then bila amik 8 gelas sehari, OMG! tandas tandas dan tandas. hahaha! Tapi gua cakap, korang akan suka dengan hasilnya nanti. Selain aku kerap ke tandas. Aku keras ke cermin. hahahahaha. Untuk satin skinz, I beli dekat ig @romantica_beaute. Best! Murah dan ORIGINAL. In sha Allah! Harga pulak RM110 per box inc postage. 

3. St Ives Scrub

MY FAVOURITE SCRUB EVER. LOVE LOVE LOVE ! I beli Blemish Control. Ingat! Scrub nih tak boleh guna slalu. 3 or 4 kali per week, maybe. hehe. I cari scrub ni sebab I ada follow @twt_kecantikan ramai bagi feedback pasal scrub ni. Untuk hilangkan blackhead whitehead dan jerawat. Alhamdulillah, muka I takde masalah jerawat. Cuma blackhead whitehead, sangat degil! ugh. Benci. Hahaha. I ada lah buat research sikit pasal the way nak remove blackhead tuh. Then, banyak guna kan jenama St Ives. Baru beli tadi. Lepas guna, muka jadi wangi dan SMOOTH. anddddddddddddddd, paling best tuh! Blackhead kat hidung I dah kurang. Licin plak tuh kat hidung. Maigaaaaadd! Bestnyaa. Orang kata lepas guna scrub kena apply toner or moisturizer kat muka. sebab taknak bagi kering.
So, anyone? Toner or moisturizer yang best? 
I belom buat research pasal toner or moisturizer yang famous and paling penting BERKESAN. So, I beli scrub ni dekat drugstore ja. Guardian or Watsons. Harga masa I beli merdeka sale rasanya. RM16.30 So, gais.. Go and get it now!


Belah kiri tuh 2010 and kanan 2015. love 
After pakai products and supplement atas tuh.
Anddd, tadda..*no edit

0 blabbling:

All Right Reserved by NurShaheera Rosli. Enjoy!